Palotanegyed Fesztivál, ahol a cigányzene otthonra lel

Palotanegyed-népszerűsítő, sokoldalú, Európai Unió által is támogatott projektnek a keretében kétszer háromnapos fesztivált és Antikvár könyvvásárt szervez családi programokkal a Bárka Színház. Józsefváros kiemelt rendezvénye a Palotanegyed Fesztivál. Június 4. és 6. között öt köztéri helyszínen (Krúdy Gyula utca, Gutenberg tér, Mikszáth tér, Lőrinc Pap tér), igényes szórakoztatató programok várják a kikapcsolódni vágyókat a szervezők. Minden korosztály megtalálja a kedvére valót. Lesznek kézműves foglalkozások, különleges társasjátékok, egészség tanácsadás, irodalmi beszélgetések, gólyalábasok, színházi előadások és koncertek.

Fellép többek között Palya Bea, a Ghymes, Halász Judit, Berecz András, Szalóki Ági és a Besh o droM.

A Palotanegyed Fesztivál augusztusban folytatódik. A színházi évad kezdete előtt, rendhagyó módon a Bárka Társulata is ekkor mutatja be új előadását a Nemzeti Múzeum lépcsőin!

Palya Bea és örömzenekara

Június 4 péntek – 20.30- Pollack Mihály tér


„Mint zenésznek és mint táncosnak is régi, soha nem szűnő vágyam, hogy a testemben, a hangomban lakó ritmust megismerjem, tökéletesítsem, kreatívan használjam. Szeretném mindezt továbbvinni. A zenéket is, meg azt, hogy akik hallgatják a dalokat, érezzék a hangom és a lelkem minden rezdülését, és ezáltal érezzék a maguk lelkét is.” (Palya Bea)
Palya Bea – ének; Bolya Mátyás – koboz, citera; Dés András – ütőhangszerek; Szokolay Dongó Balázs – fúvós hangszerek

Józsefvárosi 50 tagú Cigányzenekar koncert

Június 5 szombat – 17.00 – Mikszáth Kálmán tér

Egy különleges és értékes tradíció megmentését is támogatja a józsefvárosi vezetés. Ötvenegy józsefvárosi cigány muzsikus rendszeresen kulturális műsort szolgáltat a nagyobb ünnepek, rendezvények alkalmával. Ők a kerület népszerű, világhírű cigánymuzsikusai.

Besh o droM koncert – Vendég: David Yengibarian

Június 6 – 20.30 -Pollack Mihály tér

Nevük jelentése lovári nyelven: „Üld meg az utat!” Zenéjükben különböző kelet-európai és balkáni kultúrákból (magyar, cigány, román, szerb, bolgár, stb.) kiemelt népzenei elemek tudatos ötvözete találkozik saját dallam- és ritmusvilágukkal, kel új életre, és alkot önálló egységet.

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top