Mága Zoltán Szolnok díszpolgára lett

1847. szeptember 1-jén avatták a Pest-Szolnok vasútvonalat, ennek apropóján ünnepli szeptember első napját Szolnok. Ezen a napon adják át hagyomány szerint minden évben a díszpolgári címet is. 2010-ben a
Szolnokon született Mága Zoltán hegedűművész kapta a város díszpolgári címét.  A Szolnokról származó előadó a szeptember 1-i gála műsoron vehette át az erről tanúskodó oklevelet.

„Nagyon büszke vagyok a díszpolgári kitüntetésre, a világ minden tájékán népszerűsítem hazámat. Amikor átnyújtották, szavakkal képtelen voltam illően megköszönni! Nem tudtam szavakba önteni, amit érzek! Nem találtam megfelelő mondatokat… s a zenéhez fordultam ismét segítségért.” (Mága Zoltán honlapja)

Mága Zoltán hegedűművész tizenegy évesen még az áhított dinnyéért játszott a piacon, de tizenkét évesen már annak a Rajkó zenekarnak a tagja,  amelynek később prímásaként járta a világot. Még csak 36 éves, de a világ öt földrészének 100 országában lépett fel zenekaraival. Büszke arra amit elért, de egy pillanatig nem tétlen. Szakmai fejlődés mellett a tanulás, a szellemi frissesség megőrzését is fontos feladatnak érzi, ezért is vállalkozott tavaly, hogy a Károly Róbert Főiskola gazdálkodás és menedzsment szakján tanuljon. Büszke arra, hogy Magyarország álmokat adhatott neki és példát akar mutatni szorgalmával, céljaival a roma embereknek. Büszke arra, hogy magyar és nem felejti el roma származását, a szegénységet, amibe született. Alapítványán, jótékonysági koncertjein keresztül próbálja az elesettebbeket, a hátrányos helyzetűeket segíteni. Szorgalma, tehetsége példaértékű.  Gratulálunk az elismeréshez!

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top