Szászcsávási zenekar 2010.július 15-én II. Somló Hangja fesztiválon

II. SOMLÓ HANGJA FESZTIVÁL

2010 nyarán ismét hallatjuk a Somló Hangját. Dobán, az Erdődy Kastély ősparkjában, hatalmas árnyas fák, hangulatos épületek gyönyörű környezetében, több, mint tíz különböző helyszínen várjuk a művészetek, a zene iránt érdeklődő vendégeket. A Somló környékének kiváló borai, a turisztikai szempontból is kiemelkedő szépségű táj, a magas minőségű zenei és más művészeti produkciók garantálják, hogy az ide érkező vendég élményekben gazdag napokat tölthet a rendezvényen.
A fesztivál elsősorban világ- és népzenei, valamint jazz koncertekre épül, de számtalan kiegészítő program színesíti: néptánc előadások, gyermek- és családi programok, bor- és gasztronómiai bemutatók, kézműves vásár.
Jelentősebb fellépőink 2010-ben: Csík zenekar, Szalonnaband, Bognár Szilvia és zenekara, Benkó Dixiland Band, SoundGixer, Duna Művészegyüttes, Paya Bea, Makám, Cimbaliband, Zagyva Banda…

„Cigánykenyér”

„Cigánykenyér” – A Fláre Beás zenekar, a Csornai Beás zenekar, cigány hagyományőrző táncosok a házigazdái a fesztivál ideje alatt zajló programnak. A cigányság népzenéje és táncai adják a közönséggel közös dalolások és tánctanítások alapját. A kemencében cigánykenyér (punya) sül, a bográcsban lecsó rotyog.

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top